money.bg Богатите хора в света, със състояние над 1 милион долара,

...
money.bg Богатите хора в света, със състояние над 1 милион долара,
Коментари Харесай

Милионерите бягат от тези държави

money.bg

 

Богатите хора в света, със положение над 1 милион $, са също и тази група, която най-често избира да размени родината си и да се реалокира да живее в друга страна.

Причините за това решение при тях може да са доста разрични. Някои от тях избират да емигрират поради високите налози в родните им страни или в търсене на по-спокоен живот.

Данните на Global Wealth Migration демонстрират трендовете в тази посока. Анализаторите преглеждат от кои страни са си тръгнали най-вече милионери през 2018 година и към кои са се насочили те.

За никого не е загадка, че Азия и съответно Китай " основава " максимален брой новобогаташи през последните две десетилетия. Страната обаче е и преди всичко по брой на милионерите, решили да се реалокират.

За 2018 година над 15 000 китайци със положение над 1 милион $ са избрали да създадат това. Това съставлява 2% от богатото население на Китай.

На второ място по този индикатор е Русия, от която са си тръгнали 7000 милионери или 6% от заможните хора през последните 12 месеца. На трето място е Индия с отлив на 5000 души или 2% от милионерите.

Най-голям дял от хората с над 1 милион в сметката, които са напуснали родината си, има в Турция. За 2018 година 10% от тях са емигрирали или общо 4000 души. В топ 10 са още Франция, Англия, Бразилия, Саудитска Арабия и Индонезия.

От друга страна " магнит " за богаташите през 2018 година е била Австралия. Там са се преместили 12 000 хора, натрупали 1 милион $ и повече в сметката си. На второ и трето място са надлежно Съединени американски щати и Канада с 10 000 и 4000 нови богаташи, пристигнали от чужбина.

В Европа най-привлекателни са Швейцария, Португалия, Гърция и Испания.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР